Translate

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Οι σημαίες των ναζιστών έχουν μόνο μια θέση: Στα σκουπίδια της Ιστορίας


Οι σημαίες των ναζιστών έχουν μόνο μια θέση: Στα σκουπίδια της Ιστορίας




Η σημαία της Χρυσής Αυγής που σήκωσαν, ορισμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο «Καραϊσκάκη», είναι σημαία ναζιστών, διότι οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές. Δεν πρόκειται να παίξουμε το «παιχνιδάκι» για τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής. 
Δεν εκπροσωπούν κάτι άλλο από αυτό που ήταν, από αυτό που είναι. 
Δύο παρατηρήσεις μόνο:  
1. Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, ούτε μένει στην αντίδραση της UEFA. Είτε επιβάλλει ποινή η UEFA, είτε όχι, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή: Κάτω οι σημαίες και τα σύμβολα των ναζιστών και στα γήπεδα και παντού! Οι όποιες συγκρίσεις με τους οπαδούς της Σελτικ, που σήκωσαν παλαιστινιακές σημαίες, είναι το λιγότερο ατυχείς. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια προέκταση της θεωριούλας των δύο άκρων.
2. Η πολιτική της UEFA, που αφορά γενικά και αόριστα τα πολιτικά μηνύματα, δεν είναι το «γήπεδο» της αντιπαράθεσης. Οτιδήποτε έχει σχέση με τους ναζί δεν έχει θέση ούτε στα γήπεδα, ούτε πουθενά.  Ο μόνος ικανός να το επιβάλλει αυτό είναι ο κόσμος που βρίσκεται στο γήπεδο, ο λαός συνολικά μέσα στην κοινωνία. 
Και κάτι ακόμα: 
Τα σύμβολα των ναζιστών έχουν μόνο μια θέση: Στα σκουπίδια της Ιστορίας. Kι αυτό δεν είναι γενικό και αόριστο. Χρειάζεται μάχη, για να γίνει κατανοητό απ’ όλους πως οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές. Χρειάζεται ασταμάτητος αγώνας για να μάθουν  όλοι τι είναι ο ναζισμός, στην Ιστορία της ανθρωπότητας. 
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ





http://www.imerodromos.gr/apoel-shmaia-xrysh-aygh/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου