Translate

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αλ. Παπαρήγα: Το «όχι» που αντικειμενικά συμφέρει το λαό είναι αυτό που προτείνει το ΚΚΕ








«Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι πλάνο, αποπροσανατολιστικό και επικίνδυνο για τον λαό», επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση που επιχειρεί να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού στην άποψη «πάση θυσία στην ΕΕ» ενώ και τα άλλα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία και τη δημαγωγία επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό, για τον ίδιο λόγο. «Η Ευρώπη δεν ταυτίζεται με την ΕΕ, η ΕΕ δεν είναι νομοτέλεια» επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι η πρακτική που χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα «δείχνει ολοκληρωτική αντίληψη, εξαιρετικά επικίνδυνη».

Το «όχι» του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με τίποτα με αυτό που προτείνει η κυβέρνηση στον λαό. «Το δικό μας "ΟΧΙ" είναι και στο μνημόνιο των θεσμών και στο μνημόνιο της κυβέρνησης και είναι "ναι" στην αποδέσμευση» υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι αν αυτό το μήνυμα μπορέσει να το εκφράσει ο λαός, στο δημοψήφισμα, θα είναι η καλύτερη πίεση μέσα σε έναν αρνητικό -γι' αυτόν- συσχετισμό δυνάμεων.

Η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης με αυτό το ερώτημα είναι να έχει λυμένα τα χέρια της απέναντι στον λαό, να υπογράψει ένα μνημόνιο ακόμα μεγαλύτερης διάρκειας, το οποίο θα το εμφανίσει ως έναν συμβιβασμό, έντιμο και αξιοπρεπή. «Με την ΕΕ -ιμπεριαλιστικό κέντρο- συμβιβασμός έντιμος και αξιοπρεπής, δεν υπάρχει. Θα είναι συμβιβασμός αντεργατικός, αντιλαϊκός, πάει τελείωσε!» επεσήμανε η Αλέκα Παπαρήγα.

Κατήγγειλε τη μεγάλη ζημιά που κάνει στο λαό η κυβέρνηση ακολουθώντας μάλιστα την πρακτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ από ένα σημείο και μετά. Όπως εξήγησε «με πρόσημο “το πρώτη φορά αριστερά” διαβρώνετε και αλλοιώνετε συνειδήσεις, συστηματικά και επανειλλημμένα».

Χαρακτήρισε επικίνδυνη την πολιτική της κυβέρνησης στα παζάρια που κάνει με Ρωσία, Κίνα κα, υπενθυμίζοντας ότι αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι την χώρα μας. «Παίζετε με τη φωτιά σε μία περιοχή, που είναι εστία, όχι τοπικών πολέμων, αλλά εστία μέσα από την οποία μπορεί να αναβλύσει ένας γενικευμένος πόλεμος» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε αισχρό ψέμα που δεν ταιριάζει στην «αριστερά» ότι οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα εκφράζουν τη λαϊκή κυριαρχία τονίζοντας ότι αυτά «εκφράζουν συσχετισμό ταξικών δυνάμεων». Έφερε ως παραδείγματα τα δημοψηφίσματα που έγιναν σε Γαλλία, Ολλανδία, Δανία που ήταν πάνω από το 50% εναντίον της ΕΕ και μετά από τρομοκράτηση και χειραγώγηση, επαναλήφθησαν και τα αποτελέσματα άλλαξαν.

Η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να σκεφτεί πολύ καλά τη στάση του. Υπογράμμισε ότι «το όχι του ελληνικού λαού που αντικειμενικά τον συμφέρει είναι αυτό που προτείνει το ΚΚΕ» και κατέληξε ότι «είναι άλλο πράγμα να αναθέτουμε σε ένα μπλοκ δυνάμεων να μας θυσιάσει και είναι άλλο πράγμα να αποφασίσουμε, ως λαός, τι θυσίες θα καταθέσουμε στον βωμό ενός αγώνα, που είναι σκληρή σύγκρουση και αναμέτρηση με όλα τα μέσα».



902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου