Translate

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Απειλές από οπλισμένο χρυσαυγίτη στο Πέραμα





Οι χρυσαυγίτες δεν μπορούν να «καταπιούν» την προχτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο Πέραμα.



Απειλές από οπλισμένο χρυσαυγίτη στο Πέραμα.
Ενοχλήθηκε η φασιστική οργάνωση από τη μεγάλη εργατική συγκέντρωση ενάντια στο σωματείο - δουλεμπορικό.



Χτες το πρωί, γνωστό μέλος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα (τα στοιχεία του είναι γνωστά στον «Ριζοσπάστη»), εισέβαλε στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, έχοντας στην πλάτη κρεμασμένη μία καραμπίνα και με άναρθρες κραυγές άρχισε να τρομοκρατεί δημοτικούς υπαλλήλους, επιδόθηκε σε εμετικό παραλήρημα σε βάρος του ΚΚΕ και εξαπέλυσε απειλές, ακόμα και σε βάρος της ζωής δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Οπως ο ίδιος ο χρυσαυγίτης ανέφερε στο παραλήρημά του, η αιτία της εισβολής ήταν ότι η Χρυσή Αυγή ενοχλήθηκε από τη δυναμική και μαζική διαδήλωση που είχαν οργανώσει προχτές το απόγευμα, στην πόλη του Περάματος, ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στο δουλεμπορικό γραφείο που έστησε στην εργατούπουλη το φασιστικό μόρφωμα, λίγα μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Η εισβολή του χρυσαυγίτη στο Δημαρχείο, που ήταν μάλιστα οπλισμένος, φάνηκε ότι δεν ήταν μία παρορμητική πράξη, αλλά μεθοδευμένη κίνηση. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι στη συνέχεια -σύμφωνα με καταγγελίες δημοτικών υπαλλήλων- εμφανίστηκε η υποψήφια της Χρυσής Αυγής στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, Παναγιώτα Παπά, η οποία συμπλήρωνε τα όσα έλεγε ο οπλισμένος χρυσαυγίτης.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Καραγιαννάκη, απαιτώντας να ενημερωθούν όλοι οι συνδυασμοί για το περιστατικό και να συγκληθεί αμέσως έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να καταδικαστεί η συγκεκριμένη πράξη και να παρθεί απόφαση ενάντια στο δουλεμπορικό γραφείο.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι είχε γίνει καταγγελία από το δήμαρχο στο Αστυνομικό Τμήμα του Περάματος και ότι στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που έχει καθοριστεί για σήμερα στις 7 το απόγευμα, θα τεθεί το θέμα ως έκτακτο. Να σημειωθεί πως ο ίδιος είπε ότι η δημοτική αρχή θα εξέδιδε δελτίο Τύπου για το περιστατικό, ωστόσο, μέχρι αργά χτες το απόγευμα, αυτό δεν είχε γίνει.




http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8482225

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου