Translate

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΤΑ ...ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!




26 Μαρ 2013
Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό λαό την θρασύδειλη επίθεση των απογόνων του Γκέμπελς, ναζιστών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του κόμματος στον Αι Μαθιά. Καταγγέλλει την στοχευμένη παρενόχληση αυτοκινήτων στελεχών της Ν.Ε στο παλιό λιμάνι της πόλης. Την ώρα που συντονισμένοι οι μπράβοι της νύχτας Χρυσαυγίτες έσπαγαν τα γραφεία του ΚΚΕ αφήνοντας τα συνθήματά τους στους δρόμους του Αι Μαθιά, που βρώμιζαν τις γειτονιές της παλιάς πόλης και του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας με τα εμετικά τους συνθήματα-κάτω κυριολεκτικά από την μύτη της αστυνομίας-το παίζουν τάχατες ανήξεροι μιλώντας για εξωγήινους!!! Έτσι ξέρουν να δρουν, υπό την κάλυψη της νύχτας, με κρυμμένα πρόσωπα και την στήριξη-ανοχή κάθε μηχανισμού του συστήματος που τάχα καταγγέλλουν!!! Όσο και αν μηρυκάζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους το αντικομμουνιστικό τους παραλήρημα, βγαλμένο από τα κιτάπια των ΕΣ-ΕΣ και των ντόπιων συνεργατών τους, τα αρχεία της CIA και της Intelligent service αποδεικνύουν με την δράση τους ότι ο μοναδικός τους στόχος τον οποίο έμπρακτα επιτίθενται είναι ο λαός, το εργατικό κίνημα και βεβαίως το ΚΚΕ, που διαχρονικά είναι ο μπροστάρης και βασικός αιμοδότης όλων των εργατικών – λαϊκών, πατριωτικών και εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων. Ξέρουν ότι χτυπώντας πρώτα τους κομμουνιστές ανοίγει ο δρόμος για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργατών και του λαού της Κέρκυρας! Ανοίγει ο δρόμος για να εμφανιστούν ξεκάθαρα ως μαντρόσκυλα των ξενοδόχων ενάντια στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ως μπράβοι των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα ενάντια στους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, ως πλασιέ του κάθε κεφαλαιοκράτη που θέλει να αγοράσει την γη (Ερημίτης) και τις υποδομές του νησιού σύμφωνα με την δήλωση του βουλευτή τους Ηλία Παναγιώταρου στη βουλή όπου δήλωνε την συμφωνία της Χ.Α με την πώληση νησιών στο μεγάλο κεφάλαιο (όταν οι «Ελληναράδες» αυτοαποκαλύπτονται !!!). Να ξέρουν οι «κ» της Χρυσής Αυγής ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην Κέρκυρα θα τους απομονώσει, όπως σ’ όλη την χώρα. Θα τους καταδικάσει εκεί που τους αξίζει να ζουν οι αντιλήψεις τους, στο σκοτάδι της νύχτας! Όσο για το νούμερο ένα στόχο τους, το εργατικό κίνημα, το λαό και το ΚΚΕ, να τους ενημερώσουμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες!!! 26/03/2013 Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κέρκυρα: Συλλαλητήριο της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Κέρκυρα: Συλλαλητήριο της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών (ΦΩΤΟ) - 902.gr



Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Τετάρτη από την Ένωση Κυπρίων Φοιτητών, ενάντια στη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου στον κυπριακό λαό.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του ΠΑΜΕ, καθώς και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κέρκυρας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

πηγή: 902

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Το ΚΚΕ καταγγέλει τη Χρυσή Αυγή για το σπάσιμο των γραφείων στον Άγιο Ματθαίο



Plus Corfu !! - Το ΚΚΕ καταγγέλει τη Χρυσή Αυγή για το σπάσιμο των γραφείων στον Άγιο Ματθαίο


Οι θρασύδειλοι φασίστες και τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής διάλεξαν νύχτα για να γράψουν συνθήματα και να σπάσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Αη Μαθιά.
Οι ιδεολογικοί απόγονοι των Μεταξά-Χίτλερ και Παπαδόπουλου, διάλεξαν τη μέρα της Εθνικής επετείου για να επιτεθούν στο ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και να θυμίσουν το ρόλο των προγόνων τους, ρόλο καταδότη και συνεργάτη των φασιστών κατακτητών.
Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στο στόχαστρο τέτοιων ενεργειών βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Αντίθετα με αυτούς που στηρίζουν την πλουτοκρατία με την ίδρυση δουλεμπορι-κών γραφείων, που ποτέ τους δεν πήγαν στα ξενοδοχεία να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και που όταν κινητοποιούνται για την πρόσληψη τους  πχ στη Μεσογγή δημιουργούν αντισυγκεντρώσεις.
Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και την καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του Αη Μαθιά της ευρύτερης περιοχής να τους απομονώσει κυρίως όμως να αποκαλύψει το ρόλο τους στη νεολαία που προσπαθούν να τη δηλητηριάσουν με την προβολή της φασιστικής ιδεολογίας και δράσης ως διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα.
Καλεί επίσης τον κερκυραϊκό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του από τη δράση και τις θέσεις των φασιστών και υμνητών του Χίτλερ. Η δράση τους μέσα στα σκοτάδια είναι η ίδια με αυτή των πολιτικών τους προγόνων στην κατοχή, των κουκουλοφόρων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων. Απέναντι στον λαό ήταν και τότε, απέναντι στον λαό είναι και τώρα.
25/03/13
Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

πηγή: http://www.pluscorfu.gr/index.php/news/kerkyra/34566-graf-kke-ag-matth.html

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

14-3-13 Μ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ


Η ένταση της διαπάλης μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων σχετικά με τον έλεγχο της ενεργειακής υποδομής της Ελλάδας είναι το θέμα της συζήτησης του δημοσιογράφου Ζήση Νούσια και του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκη Παπαδόπουλου στην εκπομπή«Αναζητήσεις» της τηλεόρασης του «902», που θα προβληθεί απόψε στις 22.00.
Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από τη συζήτηση.

902
http://902.gr/eidisi/politiki/11924/deite-apopse-stis-2200-synenteyxi-toy-maki-papadopoyloy-stin-tileorasi-toy-902

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑΛΙΝ






1953 Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Ι. Β. Στάλιν εντάχθηκε από νεαρή ηλικία σε παράνομο μαρξιστικό όμιλο στην Υπερκαυκασία, ενώ μετείχε στο Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΣΔΕΚΡ) από την ίδρυσή του το 1898. Μέλος της Επιτροπής του ΣΔΕΚΡ Τιφλίδας, Καυκασιανής Ένωσης και Μπακού, στήριξε τις λενινιστικές ιδέες για το κόμμα, την τακτική και τη στρατηγική του και έλαβε μέρος στην Επανάσταση του 1905-1907. Στα 1912 έγραψε το βιβλίο «Ο μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα», που είναι από τα πιο σημαντικά μαρξιστικά έργα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στην καθοδήγηση της ένοπλης πάλης στη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση πήρε μέρος σαν μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος των Μπολσεβίκων, μέλος του Στρατιωτικοεπαναστατικού Κέντρου της Πετρούπολης και της Στρατιωτικής Επαναστατικής Επιτροπής. Διετέλεσε λαϊκός επίτροπος των εθνοτήτων στην πρώτη σοβιετική κυβέρνηση, ενώ στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου και της ξένης ιμπεριαλιστικής επέμβασης ήταν μέλος του Επαναστατικού Πολεμικού Συμβουλίου της Σοβιετικής Δημοκρατίας. Συνέβαλε στην ενίσχυση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με την αγροτιά, την περίοδο οικοδόμησης του σοσιαλισμού. Υπερασπίστηκε τη λενινιστική πολιτική, ενάντια στην πολιτική του Τρότσκι, του Μπουχάριν και άλλων. Αγωνίστηκε ενάντια στο δεξιό οπορτουνισμό μέσα στο κόμμα και επέμενε στην ιδεολογικοπολιτική ενότητα του κόμματος ως θεμέλιου για την πορεία της επανάστασης και την ανάπτυξη του σοσιαλισμού, υπερασπιζόμενος τις λενινιστικές αρχές για το Κόμμα Νέου Τύπου. Ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ' Διεθνούς. Το όνομα και η δράση του Ι. Β. Στάλιν συνδέθηκε, τόσο με τις επιτυχίες των οικοδόμων του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, όσο και με την ανάπτυξη του σοσιαλιστικού συστήματος σε μια σειρά χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Ταυτόχρονα, το όνομα του Στάλιν συνδέεται με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν περίοδος που ο ιμπεριαλισμός δέχτηκε μια μεγάλη ήττα, αφού σ' ένα μέρος του πλανήτη, αρκετά σημαντικό από πολλές πλευρές, οι λαοί οικοδομούσαν το δικό τους μέλλον, τη νέα κοινωνία, καταργώντας την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και παίρνοντας την τύχη τους στα χέρια τους. Όλα αυτά αποτέλεσαν βασικό λόγο που ως ηγέτης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε όσο κανείς άλλος, τόσο από τον ταξικό αντίπαλο όσο και από τις δυνάμεις του οπορτουνισμού.

902.gr