Με αντιπροσωπεία τουΣυλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) συναντήθηκε, την Πέμπτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις εξελίξεις που αφορούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΤΤ.
Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε τα εξής: «Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα - και σήμερα ανανεώσαμε τη θέση μας στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή συγχώνευσης ή κατάλυσης εν πάση περιπτώσει της αυτονομίας του.
Γνωρίζοντας βεβαίως ότι και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η ΕΕ έχει δρομολογήσει ορισμένες εξελίξεις, θεωρούμε ότι πρέπει να παλέψουν και γι’ αυτές. Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στο να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό καθεστώς στους 3.000 εργαζομένους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η επίθεση βεβαίως είναι ενιαία, ισοπεδωτική, αλλά έχει αξία ο κάθε χώρος και όλοι μαζί να αντιπαλεύουν, να σηκώσουν ανάστημα, να μη χειροτερέψει ακόμη περισσότερο η θέση των εργαζομένων, παίρνοντας υπόψη ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται συνέπειες μόνο από τις συνέπειες του χώρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά έχουν δεχθεί και τις γενικότερες συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα και ιδιαίτερα που κορυφώθηκε μετά το ξέσπασμα της κρίσης και του μνημονίου».
Ο Αντώνης Δεληχάτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΤΤ, επισήμανε: «Να ευχαριστήσουμε καταρχάς την κυρία Παπαρήγα που μας δέχθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πολλές φορές όταν ζητήσαμε τη βοήθεια και τη στήριξη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, ήταν αμέριστη. Σήμερα δυστυχώς πραγματοποιείται και υλοποιείται αυτό που τόσα χρόνια φοβόμασταν και λέγαμε. Το ΤΤ, που πριν από λίγο χρονικό διάστημα ήταν πολύφερνη νύφη που ήταν όλα μια χαρά, ξαφνικά γίνεται μη βιώσιμο και από την άλλη ξεπουλιέται και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο.
Οι τράπεζες σχεδιάζουν να τη σπάσουν σε καλή και κακή. Αυτό σημαίνει ότι 72 χιλιάδες μικρομέτοχοι χάνουν τις μετοχές τους. Η αξία της μετοχής γίνεται μηδέν και 3.350 εργαζόμενοι απολύονται, με ερωτηματικό αν θα επαναπροσληφθούν. Επίσης τα εργασιακά τους δικαιώματα καταργούνται από την ημέρα που θα σπάσει η τράπεζα.
Η θέση μας είναι να συνεχίσει το ΤΤ να παίζει αυτόν το ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία. Δεύτερον, να διασφαλιστούν πλήρως οι θέσεις εργασίας, να συνεχίσουμε τις εργασιακές σχέσεις με διάδοχη κατάσταση και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού.
Ζητήσαμε επίσης από την κυρία Παπαρήγα όσο μπορεί να μεταφέρει το θέμα και στη Βουλή και εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις»