Translate

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ : «Μπάχαλο» με τις άδειες.






ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

«Μπάχαλο» με τις άδειες

Το σοβαρό θέμα με τις άδειες καταλληλότητας των κλειστών γυμναστηρίων ξανάρχεται στην επιφάνεια μετά τα όσα συμβαίνουν με τους αγώνες του βόλεϊ και του μπάσκετ κυρίως στις κατηγορίες εκτός Α1, των οποίων οι πρεμιέρες των πρωταθλημάτων είναι προγραμματισμένες γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αιτία για όλα αυτά το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι καταλληλότητας από πλευράς των περιφερειών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα κλειστά γυμναστήρια να μη διαθέτουν τυπικά άδεια χρήσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν μια βδομάδα εξαιτίας αυτού του γεγονότος προκλήθηκε ένα μεγάλο αλλά συνάμα και επικίνδυνο μπάχαλο με τον αγώνα για το League Cup (βόλεϊ) ανδρών μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο κλειστό της Γλυφάδας αλλά αναβλήθηκε. Και αυτό γιατί ενώ η διοίκηση του γυμναστηρίου προχώρησε σε μίσθωση του γηπέδου με το ΤΑΑ ΑΕΚ η Περιφέρεια Αττικής την τελευταία στιγμή απαγόρευσε τη χρήση μιας και δεν είχε ελεγχθεί το γήπεδο. Τα... ευτράπελα συνεχίστηκαν και στην περίπτωση του Ζηρίνειου της Κηφισιάς, όπου αν και το γήπεδο ελέγχθηκε δεν πρωτοκολλήθηκε η απόφαση, με αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα Κηφισιάς - Ολυμπιακού. Γι' αυτά τα γεγονότα η Λίγκα των ομάδων και διοργανώτρια αρχή της Α1 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για κωλυσιεργία της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Απ' ό,τι φαίνεται αυτά είδαν και στην Ομοσπονδία και έτρεξαν να προλάβουν παρόμοιες καταστάσεις καταλήγοντας στη λύση της αναβολής για την Α1 γυναικών και τον 3ο όμιλο της Α2 γυναικών, αλλά και την 1η αγωνιστική των υπόλοιπων ομίλων της Α2 Ανδρών - Γυναικών (που είναι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Οκτώβρη). Η Ομοσπονδία μάλιστα έκανε γνωστό στα σωματεία πως από το Σαββατοκύριακο 26-27/10 και μετά, αν δεν αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει σήμερα αναφορικά με τις άδειες λειτουργίας των γυμναστηρίων, τότε οι ομάδες θα πρέπει με δική τους ευθύνη να βρουν γήπεδο το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες τους, ειδάλλως θα επιβάλλονται κυρώσεις!

Την ίδια ώρα στον αέρα για τους ίδιους λόγους φαίνεται να είναι και η 1η αγωνιστική για την Α2 ανδρών του μπάσκετ, με την Ομοσπονδία να σκέφτεται ακόμα και ενδεχόμενο αναβολής. Κρίσιμη μέρα για το ζήτημα είναι η σημερινή καθώς το πρωί αναμενόταν συνάντηση εκπροσώπων της ΕΟΚ με αντίστοιχους του υπουργείου.



rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου