Translate

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Νάξος: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη σε μέλος του ΠΑΜΕ - 902.gr

Νάξος: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη σε μέλος του ΠΑΜΕ - 902.gr





Tην τραμπούκικη επίθεση και τραυματισμό μέλους του ΠΑΜΕ από χρυσαυγίτη, γνωστό ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, το πρωί του Σαββάτου,  καταδικάζουν η ΚΝΕ και η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής Νάξου.
Σύμφωνα με την καταγγελία της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, ο εργαζόμενος μοίραζε ανακοινώσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, όταν δέχτηκε την επίθεση, ενώ προκαλεί εντύπωση η  ολιγωρία της αστυνομίας που, ενώ κλήθηκε δύο φορές, πήγε στο σημείο μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαν αποχωρήσει όλοι.
Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, τα μέλη του ΠΑΜΕ απευθύνθηκαν στους διερχόμενους λιμενοφύλακες οι οποίοι τους παρέπεμψαν στο Λιμεναρχείο όπου έδωσαν καταθέσεις για το συμβάν.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία: «Αυτό το γεγονός, όπως και τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, που αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι τσιράκια του συστήματος και δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Καλούμε το λαό της Νάξου να καταδικάσει μαζικά και να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να μη δείξει καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και να μην επιτρέψει την εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων στο νησί μας.
Η σημερινή στάση των μελών του ΠΑΜΕ δεν σημαίνει ότι θα δείχνουμε πάντα την ίδια ανοχή. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν τους φοβάται και θα τους αντιμετωπίσει ανάλογα όπως έχει δείξει και η ιστορία», καταλήγει η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων στη Νάξο.
Καταδίκη της επίθεσης από την ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ
Η Οργάνωση Βάσης Νάξου της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να καταδικάσει αποφασιστικά την επίθεση. Καλεί τη νεολαία της Νάξου «να καταδικάσει μαζικά και να απομονώσει τη δολοφονική ναζιστική Χρυσή Αυγή και τους υποστηρικτές της. Να ξεβρομίσουμε τα σχολεία και τους χώρους όπου ζει και εργάζεται η νεολαία από το φασιστικό απόστημα της Χρυσής Αυγής. Να μη δείξει καμία ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και να μην επιτρέψει την εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων στο νησί μας». 
Την επίθεση καταδικάζει και η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής Νάξου
Tην  τραμπούκικη και προκλητική επίθεση καταγγέλλει και η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, τονίζοντας ότι η επίθεση αυτή, αλλά και τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΚΚΕ, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή έχει ως τελικό στόχο να χτυπήσει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα. Όπως αναφέρει: «Καλούμε όμως όλους τους κατοίκους του νησιού, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά της Νάξου, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς να οργανώσουν τη δράση τους ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις και να απομονώσουν τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ», καταλήγει η ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου