Συνάντηση με φορείς της Σαντορίνης είχε σήμερα ουπουργός ΥγείαςΑδ. Γεωργιάδης, για το νοσοκομείο του νησιού που μένει κλειστό λόγω «οικονομικής αδυναμίας» που επικαλείται η κυβέρνηση και προτείνει να λειτουργήσει με ΣΔΙΤ στο πλαίσιο και του ιατρικού τουρισμού.
Η ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Αυτήν ακριβώς την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στο ζήτημα της λειτουργίας του νοσοκομείου, έρχεται αντικειμενικά να βοηθήσει και η συγκεκριμένη πρόταση της "Επιτροπής Αγώνα για το Νοσοκομείο", που προτείνει "ο δήμος να αναλάβει τη διοίκηση του νοσοκομείου με έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τις παροχές που θα προσφέρει το νοσοκομείο στους ασθενείς". Επίσης, για να χρυσώσουν το χάπι, ζητούν να εξακολουθήσει να δίνει το κράτος τα χρήματα που δίνει σήμερα στο Κέντρο Υγείας».
Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρόταση για τους εξής λόγους:
- Μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο μια ακόμη σημαντική ευθύνη της πολιτείας στο δήμο χωρίς να εξασφαλίζεται καμιά χρηματοδότηση, τη στιγμή που οι πόροι στους δήμους περικόπτονται δραματικά στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής.
- Δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση που κρατάει απέναντι στο λαό της Σαντορίνης, αφού - όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής - η πρόταση "λύνει τα χέρια" του υπουργού και τον βγάζει από τη δύσκολη θέση να βρει τα χρήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
- Η Δημοτική Αρχή διατηρεί ακέραιες τις ευθύνες της, μιας και φαίνεται ότι εγκαταλείπει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημόσιο νοσοκομείο με δωρεάν περίθαλψη για όλους και να μπαίνει σε αυτή τη λογική της Επιτροπής.
«Για άλλη μια φορά διατυπώνουμε θέση μας: Άμεση λειτουργία του νέου νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους με πλήρη οικονομική, ιατρική, νοσηλευτική και τεχνολογική κάλυψη.
 Η Υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και στο χώρο της να μην αναπτύσσεται καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Να αποσυνδεθούν οι παροχές Υγείας που προσφέρουν οι μονάδες Υγείας 
(Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία κλπ.) από το ασφαλιστικό σύστημα».