Translate

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα του ΚΚΕ για το θάνατο του στρατηγού Βο Νγκιεν Γκιαπ - 902.gr



Μήνυμα του ΚΚΕ για το θάνατο του στρατηγού Βο Νγκιεν Γκιαπ 


Η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε μήνυμα για το θάνατο του στρατηγού Βο Νγκιεν Γκιαπ προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ.
Αναλυτικά αναφέρει: 
«Αγαπητοί σύντροφοι,
Εκ μέρους των κομμουνιστών της Ελλάδας εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του στρατηγού Βο Νγκιεν Γκιαπ, μιας εμβληματικής προσωπικότητας για τους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες που έδωσε ο λαός του Βιετνάμ, ενάντια σε Γάλλους, Γιαπωνέζους και στη συνέχεια στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.
Ο σύντροφος Βο Νγκιεν Γκιαπ από πολύ μικρή ηλικία συνδέθηκε με το επαναστατικό κίνημα και συμμετείχε στην παράνομη επαναστατική δραστηριότητα, για την οποία διώχτηκε και φυλακίστηκε. Συνδέθηκε με το κομμουνιστικό κίνημα και σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε τα κομμουνιστικά ιδανικά, στις μάχες κατά των γαλλικών, γιαπωνέζικων κι αμερικανικών ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων, αλλά και στην οικοδόμηση του νέου σοσιαλιστικού Βιετνάμ, από διάφορες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις που του ανέθεσε το Κόμμα και ο λαός του Βιετνάμ, ως υπουργός Εσωτερικών και Άμυνας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Βιετνάμ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ.
Οι κομμουνιστές της Ελλάδας, που τρέφουν αισθήματα βαθιάς εκτίμησης στην ηρωική πάλη του λαού του Βιετνάμ και στη μεγάλη του αντιιμπεριαλιστική Νίκη, θα κρατήσουν ζωντανή στη μνήμη τους τη σημαντική συνεισφορά του στρατηγού Βο Νγκιεν Γκιαπ στην πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, καθώς και στην προσπάθεια θεμελίωσης της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση για τους λαούς όλου του κόσμου.
Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και στο λαό του Βιετνάμ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου