Translate

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη και Ζάκυνθο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική (ΦΩΤΟ) - 902.gr



Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη και Ζάκυνθο
 ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


 


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Τρίπολη, στην πλατεία Πετρινού.
Στην κεντρική ομιλία η Ιωάννα Βρεττού, μέλος της γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ
και μέλος της Διοίκησης Σωματείων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και τα καταστήματα,
κάλεσε τα σωματεία και τα συνδικάτα να πάρουν απόφαση για 24ωρη προειδοποιητική γενική απεργία στις 23 Οκτώβρη. Παράλληλα κάλεσε σε μαζική καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι τα σωματεία πρέπει να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες.
Στην Καλαμάτα εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου και πορεύτηκαν δυναμικά προς το κλειστό κατάστημα της «Sprider», με τους απολυμένους εργαζόμενους της εταιρείας να προπορεύονται με το πανό τους. Νωρίτερα εκπρόσωπος των απολυμένων απηύθυνε χαιρετισμό στη συγκέντρωση.
Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Καλομοίρης, εκ μέρους της Γραμματείας Λακωνίας του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας την κινητοποίηση σταθμό μπροστά στους αγώνες που έρχονται και στην απεργία που το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να προκηρύξουν στις 23 Οκτώβρη. Παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΕΚ Λακωνίας και σε άλλα συνδικάτα προσπαθούν να επιβάλλουν «σιγήν ιχθύος» και στάση υποταγής στους εργαζόμενους.
Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Ζάκυνθο. Στη συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία, η Διονυσία Βλαχιώτη, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τόνισε την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα απέναντι στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.



 



902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου