Translate

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ για την απαράδεκτη μήνυση εις βάρος μελών της ΚΝΕ που εξορμούσαν σε σχολείο - 902.gr

Καταγγελία του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ για την απαράδεκτη μήνυση εις βάρος μελών της ΚΝΕ που εξορμούσαν σε σχολείο



Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε το Συμβούλιο Αττικής της ΚΝΕ για την απαράδεκτη ενέργεια της προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Ιλίου να καταθέσει μήνυση ενάντια σε τρία μέλη της ΚΝΕ τα οποία εξορμούσαν στο σχολείο με ανακοινώσεις της Οργάνωσης. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια που έκανε η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Ιλίου, κα Ντινιάκου, να καταθέσει μήνυση ενάντια σε 3 μέλη της ΚΝΕ. Είναι πραγματικά απαράδεκτο ότι αξιοποιεί την ιδιότητά της ως πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και το σαθρό επιχείρημα ότι επειδή τα μέλη της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν εξόρμηση με υλικά της Οργάνωσης έξω από το 4ο ΕΛ – 7ο Γυμνάσιο Ιλίου "προσηλυτίζουν" νέους. Ούτε στο μεσαίωνα να βρισκόμασταν. Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας δεν είναι καμιά παραστρατιωτική, ούτε καμιά παραθρησκευτική οργάνωση για να "προσηλυτίζει" νέους. Ενώ οι αστυνομικές αρχές "δεν κρατήθηκαν" και συνέλαβαν τη "σπείρα" που διακινούσε υλικό της ΚΝΕ.
Η πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ στην ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, που το σύστημα τις τσακίζει, πολλούς τους ενοχλεί. Ο στόχος δεν είναι μόνο τα μέλη της ΚΝΕ, τα οποία δεν κάνουν πίσω από την ανάγκη μαζί με τους συμμαθητές τους, τους συμφοιτητές τους, τους συναδέλφους τους να παλέψουν και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Είναι επίσης στόχος τους η νεολαία να μη σηκώσει κεφάλι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να κρατηθεί μακριά από τον οργανωμένο αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.
Συν τοις άλλοις η απαράδεκτη ενέργεια έγινε και μια μέρα πριν τα συλλαλητήρια ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, που οργανώνονται από φοιτητικούς συλλόγους, σχολεία, νέους εργαζόμενους και ανέργους και που τα μέλη της ΚΝΕ τα στηρίζουν με τη δράση τους.
Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. Να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα για δημόσια και δωρεάν μόρφωση, για το σχολείο και τη ζωή που δικαιούμαστε, ενάντια στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου συναποφασίζεται η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου