Translate

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πελοπόννησος: Κινητοποιήσεις αύριο ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής - 902.gr

Πελοπόννησος: Κινητοποιήσεις αύριο ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής 



Κινητοποιήσεις ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιηθούν από ταξικά σωματεία και από την κοινωνική συμμαχία, αύριο Δευτέρα, σε σειρά πόλεων όλης της Πελοποννήσου, αλλά και στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.
Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής συγκεντρώσεις:
  • Στην Πάτρα, στις 7:00 το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου.
  • Στην Καλαμάτα συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 7:00 μ.μ.
  • Στην Κεφαλονιά στις 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Στην Τρίπολη, στις 7:00 μ.μ. στην Πλ. Πετρινού
  • Στην Σπάρτη, στις 7:00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Στην Ζάκυνθο στις 7:30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες Αχαΐας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ:
«Τα φασιστοειδή τσιράκια του κεφαλαίου, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν άνανδρα ένα νέο 34 χρονών. Χτύπησαν για άλλη μια φορά μες στο σκοτάδι, όπως στις 12 Σεπτέμβρη στην εργατούπολη του Περάματος και χτες στην εργατούπολη στο Κερατσίνι.
Αυτοί οι θρασύδειλοι απόγονοι του ναζισμού, είχαν το θράσος να αρνηθούν την ενοχή τους, να βγάλουν τυφλούς τα θύματα, τη γειτονιά που τους είδε και τους πήρε χαμπάρι. Τέτοιοι είναι όμως. Από τη μια λειτουργούν ως σύγχρονα "τάγματα εφόδου", με μαφιόζικα χτυπήματα, σπέρνοντας τη βία και την τρομοκρατία και από την άλλη κρύβονται μες στο σκοτάδι. Για τέτοιους "παλικαράδες" πρόκειται.
Επιβεβαιώνεται και από τη δολοφονία του 34χρονου νέου, ότι αποτελούν μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι. Γιατί μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα, και μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών.
Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους. Γι' αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο. Δηλαδή, αυτοί οι κατά τα άλλα "αντισυστημικοί", βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, που έβγαζε παλιότερα το μεροκάματό του ως εργάτης και που η καπιταλιστική κρίση τον πέταξε στην ανεργία. Σε αυτόν το νέο άνθρωπο, που μοιραζόταν την ίδια μοίρα με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους που αυτό το σάπιο σύστημα τους καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη δουλειά, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.
Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου