Translate

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γιάννενα: «Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά» φώναξαν μαθητές, σπουδαστές, εργάτες (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Γιάννενα: «Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά» φώναξαν μαθητές, σπουδαστές, εργάτες .
Δυναμικό ήταν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα, που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ιωαννίνων, το Σύλλογο Χημικού, τις Επιτροπές Αγώνα από ΑΕΙ-ΤΕΙ Ιωαννίνων και το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού.
Η πορεία ξεκίνησε από το Ρολόιμε συνθήματα, όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι Χρυσαυγίτες από κάθε γειτονιά», «κανείς μη φοβηθεί ποτέ και πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά», «φονιάδες, ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».
Από το πρωί οι μαθητές σε μια σειρά σχολεία έκαναν προσπάθεια να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, στην αντιφασιστική συναυλία του Σαββάτου. Πρώτοι οι διευθυντές απέτρεψαν μαθητές από το να συζητήσουν με αποκορύφωμα την «αποφασιστικότητα» του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ, που πήδηξε πάνω από τα κεραμίδια για να «σπάσει» την κατάληψη που ξεκίνησε νωρίς το πρωί.
Η πορεία κατέληξε έξω από το σχολείο, με συνθήματα ενάντια στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και για οργάνωση σε κάθε χώρο εκπαίδευσης και δουλειάς. Οι μαθητές σταμάτησαν τα μαθήματα, κρεμασμένοι από τα παράθυρα χαιρετούσαν και χειροκροτούσαν την πορεία, που στόχο είχε να σπάσει η τρομοκρατία από κάθε οδό.
Το επόμενο ραντεβού, δόθηκε για το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 19.00 στην κεντρική πλατεία με συγκροτήματα της πόλης, μαθητικά και φοιτητικά: ΜΑΤΙΑΚΟ, BRAIN SOURRCER, NOIHIM, IN, κ.ά.     


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου