Translate

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κεφαλονιά: Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Κεφαλονιά: Μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή 




Μεγάλη συγκέντρωση κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε σήμερα
 Δευτέρα στο
Αργοστόλι. 
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΚΚΙ
Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων ασφαλείας, που μαζί με τους ναζί έκαιγε χωριά και πόλεις και έδειχνε με το δάχτυλο, στέλνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα χιλιάδες. Δεν έχουν σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού – λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.  
Αυτοί θέλουν τον εργάτη στρατιωτάκι ακούνητο, αμίλητο που θα λέει «ευχαριστώ» για ένα ξεροκόμματο, που θα κάνει τεμενάδες και θα προσκυνά εφοπλιστές, το κεφάλαιο, και θα κοιτά με μισό μάτι και ως εχθρό το συνάδελφό του. Τους λέμε ότι αυτά τα σχέδια θα τα ακυρώσει η εργατική τάξη με την πάλη της.
Οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στέλνουμε μήνυμα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και στα φασιστοειδή τσιράκια του ότι θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στα  χωριά, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, για να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης ο πολύμορφος αγώνας για κάθε πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.
Το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των εργαζομένων είναι να απαλλαγούν όσο πιο γρήγορα γίνεται από τους εκμεταλλευτές τους, από αυτούς που μας ξεζουμίζουν καθημερινά και πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους από το αίμα και τον ιδρώτα μας.
Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους του Αργοστολίου, ενώ στην πλατεία που στεγάζονται 
τα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου