Translate

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ζάκυνθος: Αντιφασιστική κινητοποίηση παρά το κλίμα τρομοκρατίας (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Ζάκυνθος: Αντιφασιστική κινητοποίηση παρά το κλίμα τρομοκρατίας.





Την έντονη αστυνομική παρουσία έξω από σχολεία του νησιού, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τόσο σήμερα όσο και όλο το προηγούμενο διάστημα, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ζακύνθου της ΚΝΕ.
Όπως αναφέρει, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, ήμερα πανελλαδικής δράσης φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων, δυνάμεις της ασφάλειας Ζακύνθου, ένστολοι αστυνομικοί, περιπολικά, αλώνιζαν έξω από το 2ο-3ο Γυμνάσιο και το Μουσικό σχολείο και μάλιστα όχι τυχαία αφού ο σκοπός τους ήταν να ασκήσουν κλίμα τρομοκρατίας σε αυτά τα σχολεία. Αυτό επιβεβαιώνεται και από ερώτηση ασφαλίτη προς τους μαθητές του μουσικού για το ποιο είναι το πλαίσιο τους, ποιος είναι ο επικεφαλής του σχολείου και τι απόφαση έχουν πάρει.
Παρά τις πιέσεις και το κλίμα τρομοκρατίας οι μαθητές του Μουσικού σχολείου κατέβηκαν σε πορεία στους δρόμους του νησιού, με αφορμή το πανελλαδικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Η πορεία κατέληξε, στο 1ο Λύκειο-Γυμνάσιο όπου συζήτησαν για τον συντονισμό της δράσης των δυο σχολείο με σκοπό την κοινή δράση απέναντι στο «νέο σχολείο-κάτεργο» και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία.
Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές
Το ΝΣ Ζακύνθου της ΚΝΕ σημειώνει πως το τελευταίο διάστημα, οι κυβερνήσεις των καπιταλιστών εφαρμόζουν το δόγμα «νόμος και τάξη» για να τρομοκρατήσουν και να φοβίσουν τους μαθητές. Έχουμε ήδη το περιστατικό των 6 μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου που το βράδυ της 16ης Σεπτέμβρη, μετά από κατάληψη των μαθητών σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο για τα σχολεία που φέρνει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκαν και κρατήθηκαν σαν κοινοί εγκληματίες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ύστερα από καταγγελία του δημάρχου Ζακύνθου (ΠΑΣΟΚ). Θυμόμαστε πολύ καλά τα μαθητοδικεία στην Ζάκυνθο το 2009, όπου και πάλι Διευθυντές του ΕΠΑΛ έστειλαν τον εισαγγελέα σε δυο μαθητές καθώς πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις του σχολείου για ένα καλύτερο αύριο. Πάνω από 25 είναι οι μηνύσεις και οι καταγγελίες σε πρωτοπόρους εργάτες του νησιού μας οπού είχαν το «θράσος» να απεργήσουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και να πάνε κόντρα σε όλα αυτά τα μέτρα που έχουν περάσει οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Το ίδιο συμβαίνει πανελλαδικά στέλνοντας τα ΜΑΤ να «βαράνε στο ψαχνό» σε όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.
ΚΝΕ: Δεν μας τρομοκρατούν
Στην ανακοίνωσή του το ΝΣ της ΚΝΕ αναφέρεται: «Όσο και να το προσπαθήσουν δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Δεν θα φοβηθούμε την καταστολή, δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία. Αυτοί που μας στέλνουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ για να μην διεκδικήσουμε το σχολείο που μας αξίζει, είναι οι ίδιοι που μας έχουν κλέψει το ψωμί από το τραπέζι σε μας και στην οικογένεια μας.
Τώρα, ο αγώνας χρειάζεται να στραφεί ενάντια στο "νέο σχολείο", στα αντιλαϊκά μέτρα που βασανίζουν εμάς και τις οικογένειες μας, ενάντια στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία συναποφασίζουν την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Ήρθε η ώρα να παλέψουμε ενωμένοι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ήρθε η ώρα να φουντώσουν οι αγώνες μας. Οργάνωση παντού!
Σε κάθε τάξη, σε κάθε τμήμα να φτιάξουμε αγωνιστικές επιτροπές όπου θα συμμετέχουν όσοι μαθητές θέλουν να οργανώσουν τη συζήτηση και τις κινητοποιήσεις μας, να συζητήσουμε, να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις!
Τώρα, να γίνουν βήματα στην οργάνωση του μαθητικού κινήματος, με αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, με πολύμορφες δραστηριότητες μέσα στα σχολεία, με συντονισμό των μαθητών με τον αγωνιζόμενο εργαζόμενο λαό.
Μας θέλουν, είτε με απολυτήρια και πτυχία - είτε χωρίς, δούλους για 400 ή 300 ευρώ. Δούλοι του 21ου αιώνα όμως, δε θα γίνουμε!».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου