Translate

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΜΕΝ: Σύσκεψη για τις εξελίξεις και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη - 902.gr

ΠΕΜΕΝ: Σύσκεψη για τις εξελίξεις και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη.



Κάλεσμα στους ναυτεργάτες απευθύνει η ΠΕΜΕΝ, να συμμετέχουν στη σύσκεψη των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και τηςΕπιτροπής Άνεργων Ναυτεργατών, την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για τις εξελίξεις και την ανάγκη ανασύνταξης του ναυτεργατικού κινήματος.
Παράλληλα, η ΠΕΜΕΝ συμμετέχει και προετοιμάζει το μαζικό δυναμικό παρών των ναυτεργατών, των εργαζομένων, στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη, στην Αθήνα πλατεία Ομονοίας στις 11 π.μ., υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η συμμετοχή στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των σωματείων της Ν/Ζώνης που θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 20 Οκτώβρη 2013 στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα.
Το ΔΣ της ΠΕΜΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε συνεδρίαση του στις 20 Σεπτέμβρη 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ εκτίμησε τη βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση και τις επιπτώσεις σε βάρος των δικαιωμάτων των Μηχανικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Καταδίκασε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις στρατιωτικές επεμβάσεις που εκδηλώνονται με επίκεντρο τη Συρία που περιλαμβάνουν το Ιράν, την Κασπία και Κεντρική Ασία, για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων, τον έλεγχο των φυσικών και ενεργειακών πόρων αλλά και το γεωστρατηγικό έλεγχο.
Κατήγγειλε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που βρίσκει έδαφος στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση που γεννάει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, αποτελεί το «μακρύ χέρι» του κεφαλαίου, τη «σιδερένια γροθιά», στήνει δουλεμπορικά γραφεία με φτηνούς, ανασφάλιστους εργάτες, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων με μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί πρόσθετες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.
Χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική.
Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η δολοφονική τους επίθεση στο Πέραμα στις 12 Σεπτέμβρη σε μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των σωματείων της Ν/Ζώνης. Ρίχνουν λάσπη ότι για την ανεργία στη Ν/Ζώνη φταίει το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και τα υψηλά μεροκάματα, που δεν φέρνουν οι εφοπλιστές τα πλοία τους, δεν λένε κουβέντα για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, του Νεώριου, της Χαλκίδας που δεν φτιάχνεται ούτε ένα πλοίο. 
Το εφοπλιστικό κεφάλαιο στο Α’ εξάμηνο του 2013 επένδυσε 6,5 δισ. δολάρια σε ναυπηγήσεις πλοίων, αυξάνοντας τες κατά 160% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2012 που είχαν επενδύσει 2,5 δισ. δολάρια, ενώ την τελευταία 4ετια οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν πάνω από 30%, η ανεργία έφτασε στο 27,6% και το ΑΕΠ έχει πέσει 25%.
Αυτή τη βρώμικη προπαγάνδα για ακριβά μεροκάματα, απεργίες εργαζομένων, χρησιμοποιούν και οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τον «κοινωνικό εταιρισμό», την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη βρώμικη προπαγάνδα σε βάρος των εργατών και των συνδικάτων τους απαντάμε: «Δεν φταίνε οι μισθοί για την κρίση, αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών».
Οι εγκληματικές επιχειρήσεις των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκαν στις 17 Σεπτέμβρη με την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι. 
Κεφάλαιο – Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΔΝΤ εντείνουν την επίθεση τους στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προετοιμάζουν μεγαλύτερες ανατροπές, με κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση των απολύσεων, χτύπημα των κύριων συντάξεων με κατάργηση των επικουρικών, πρόσθετες περικοπές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία.  
Σ’ αυτές τις συνθήκες αποτελεί βασικό καθήκον για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, η ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων με σχεδιασμό, οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα για την ανασύνταξή του, να γίνει ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στη σύσκεψη των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ  – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και της Επιτροπής Άνεργων Ναυτεργατών, την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για τις εξελίξεις και την ανάγκη ανασύνταξης του ναυτεργατικού κινήματος.
Συμμετέχουμε και προετοιμάζουμε για μαζικό – δυναμικό παρών των ναυτεργατών, των εργαζομένων, στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη, στην Αθήνα πλατεία Ομονοίας στις 11 π.μ. Τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων.
Συμμετέχουμε στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των σωματείων της Ν/Ζώνης που θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 20 Οκτώβρη 2013, στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου