Translate

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου: Συλλογή υπογραφών ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας - 902.gr



ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου: Συλλογή υπογραφών ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας - 902.gr

Με απόφαση της Γραμματείας Ηρακλείου Κρήτης της ΠΑΣΕΒΕ, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφώνενάντια στη κατάργηση της Κυριακής αργίας. Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό ΕΒΕ, επαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή να υπογράψει ενάντια στο σχέδιο αφανισμού των μικρομάγαζων άλλα και των αυτοαπασχολουμένων άλλων κλάδων που αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
«ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ !!!
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι έμποροι
Η επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έρχεται να συμπληρώσει την άγρια αύξηση της φορολογίας σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, εργαζόμενων που οδηγεί στη φτώχεια την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων.
Η εφαρμογή της 7ήμερης εβδομάδας για τα εμπορικά καταστήματα θα οδηγήσει:
1) Στην οικονομική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρών εμπόρων που αντικειμενικά δεν μπορούν να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα επί 12 ώρες την ημέρα.
2) Στη βίαιη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά μαγαζιά στα μεγάλα, με αποτέλεσμα τη σίγουρη χρεοκοπία των μικρών εμπόρων.
3) Στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των μικρομάγαζων και το παραπέρα φόρτωμα με χρέη και υποχρεώσεις, στους ήδη επιβαρημένους μικρέμπορους.
Είναι ένα μεγάλο ψέμα ότι εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα, οι εμπορικές αλυσίδες κλπ. Όλοι γνωρίζουμε ότι εφόσον έγινε η αρχή είναι δεδομένη και η επέκταση του μέτρου σε όλους, όπως ακριβώς έγινε και με τους ψευτοπεριορισμούς που υπήρχαν στην ίδρυση πολυκαταστημάτων.
Είναι κοροϊδία και παραπλανητικός ελιγμός, ότι με τον χαρακτηρισμό της πόλης μας ως τουριστικής περιοχής, που αυτόματα καταργεί τον θεσμό της Κυριακάτικης αργίας, θα γεμίσουν τα μαγαζιά μας με τουρίστες και τα ταμεία μας με λεφτά!
Η κυβέρνηση νομοθετεί την καταστροφή χιλιάδων μικρών εμπόρων.
Κάνει τα χατίρια των μονοπωλίων του εμπορίου.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ έναν δρόμο έχουμε.
Αγωνιστικό μέτωπο, συμμαχία και κοινοί αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τα σωματεία τους, για την επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και συνολικά της πολιτικής που τα δίνει όλα στα μονοπώλια.
Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ σας καλεί με το κοινό μας πλαίσιο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
  • Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
H Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στο Ηράκλειο, οι εκλεγμένοι με την "Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων" στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου καλούν κάθε αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο, επαγγελματία να εκφράσει με αποφασιστικό τρόπο την αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που προωθεί η δικομματική Κυβέρνηση προς απαίτηση των μονοπωλίων.
Να απαιτήσουμε τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας μαζί με τους εργαζόμενους.
Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου