Translate

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Χίος: Παράσταση διαμαρτυρίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Αντιπεριφερειάρχη για την Κυριακάτικη Αργία - 902.gr




Χίος: Παράσταση διαμαρτυρίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Αντιπεριφερειάρχη για την Κυριακάτικη Αργία - 902.gr



Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας προχώρησαν την Τρίτη  δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο στη λειτουργία και επιβίωση των μικροκαταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νησί και των εργαζομένων σε αυτές, οι οποίοι θα αναγκάζονται να δουλεύουν με άθλιες συνθήκες, ωράρια και με κουτσουρεμένους τους ήδη πενιχρούς μισθούς.
Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σημείωσαν πως πρόκειται για μύθο η θεωρία για τους καταναλωτές που θα ψωνίζουν τις Κυριακές επειδή θα έχουν ελεύθερο χρόνο, αφού το πρόβλημα βρίσκεται στην βαθιά καπιταλιστική κρίση που έχει εξανεμίσει τα εισοδήματα και έχει περιορίσει τις καταναλωτικές ανάγκες των εργαζομένων.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Η απάντηση που έλαβαν οι εκλεγμένοι, από τον Αντιπεριφερειάρχη, περιείχε τη συμφωνία του με τα παραπάνω αλλά ήταν διακριτή και η αμφισημία του απέναντι στις επιβολές και επιβουλές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των νόμων της.
Αυτό είναι ανησυχητικό αφού δε σημαίνει κάθετη άρνηση με τις εξελίξεις που αποτελούν πλέον έναν άδικο νόμο.
Ως "Λαϊκή Συσπείρωση", δηλώσαμε ότι στο βαθμό που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιταχθεί στα παραπάνω θα βρεθούμε στο ίδιο μήκος κύματος, διαφορετικά θα είμαστε απέναντι.
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού μας να αντιταχθούν στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλεται».


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου