Translate

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Οι...«όλοι μαζί» και το «διασπαστικό» ΠΑΜΕ - 902.gr



Οι...«όλοι μαζί» και το «διασπαστικό» ΠΑΜΕ - 902.gr

Του Γιώργου Σαρρή 
Συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα χθες, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από το ΠΑΜΕ μες το κατακαλόκαιρο.
Στην Αθήνα έγινε ένα πολύ μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο, που μετά τις ομιλίες με χιλιάδες κόσμο, μικροεπαγγελματίες, μαγαζάτορες, αυτοαπασχολούμενους, εμποροϋπαλλήλους αλλά και άλλα σωματεία, κινήθηκε από την Ομόνοια και την Αθηνάς προς Μοναστηράκι, ανέβηκε Ερμού περνώντας μέσα από την καρδιά του εμπορικού κέντρου, έκανε το γύρο της πλατείας Συντάγματος από Ξενοφώντος και μετά από μια μισάωρη στάση στη Βουλή βάδισε πίσω στην Ομόνοια όπου διαλύθηκε.
Ήταν φανερή η εντύπωση που προκαλούσε το πέρασμα του ΠΑΜΕ από τον πεζόδρομο της Ερμού, όπου πολλοί έβγαζαν φωτογραφίες ή και χειροκροτούσαν τη διαδήλωση.
Όσο για τη ΓΣΕΒΕΕ τι να πεις. Τραγική κυριολεκτικά παρουσία με ένα πανό με 30 ανθρώπους στο Σύνταγμα! Αυτό είναι το «όλοι μαζί» που διασπάει το σεχταριστικό, διασπαστικό ΠΑΜΕ. Λίγες δεκάδες άνθρωποι με το ζόρι!
Στο Σύνταγμα λοιπόν, εκεί που οι ...«όλοι μαζί» της ΓΣΕΒΕΕ, καμιά 30ριά με το ζόρι, καθόντουσαν «ενωμένοι» κι αποφασισμένοι στη Βουλή, πέρασε το «διασπαστικό» ΠΑΜΕ με χιλιάδες «μόνους τους» που έσωζαν και πάλι το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος που οι «όλοι μαζί» κάνουν ό,τι μπορούν για να διασύρουν.
Αν είχαν λίγη τσίπα οι εργατοπατέρες των «όλων μαζί» δεν μπορεί, θα ένιωσαν μια στάλα ντροπή για την κατάντιά τους. Πόσο να πιάνει άραγε η τσίπα στο παζάρι;
 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου