Translate

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: Σε ετοιμότητα για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Σκοπευτήριο - 902.gr



Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: Σε ετοιμότητα για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Σκοπευτήριο - 902.gr

Προσβολή απέναντι στην ιερότητα του χώρου και τους λαϊκούς αγώνες δεκαετιών που απέδωσαν τον χώρο του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής, ώστε να μπορεί να τιμάει τους νεκρούς του, να πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο, να υπάρχει ένας οργανωμένος και δωρεάν χώρος αναψυχής και άθλησης θεωρεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον ιστορικό χώρο μέσω της ένταξής του στο ΤΑΙΠΕΔ, η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής και καλεί τον λαό της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής σημειώνει: «Την Τετάρτη 22 Μάη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η ένταξη του χώρου του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Προχωράει δηλαδή η πώληση-ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτήριου της Καισαριανής, που αποτελεί έναν χώρο ιερό, σύμβολο των λαϊκών αγώνων για την απελευθέρωση από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, για το τσάκισμα του φασισμού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση καταδίκης αυτών των μεθοδεύσεων, που εκφράζει και τη λαϊκή αποφασιστικότητα για να αποτραπεί οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση χαρακτήρισε την ένταξη του Σκοπευτηρίου στις "προς διάθεση για ιδιωτικοποίηση" εκτάσεις του δημοσίου ως καθαρή προσβολή απέναντι στην ιερότητα του χώρου και τους λαϊκούς αγώνες δεκαετιών που τον απέδωσαν στο λαό της Καισαριανής, ώστε να μπορεί να τιμάει τους νεκρούς του, να πηγαίνει τα παιδιά του σχολείο, να υπάρχει ένας οργανωμένος και δωρεάν χώρος αναψυχής και άθλησης.
Είναι ανάγκη να καταδικαστεί και να αποτραπεί η προώθηση της ιδιωτικοποίησης του Σκοπευτηρίου που θα σημάνει την εμπορευματοποίηση του χώρου, τη λειτουργία του με βάση το ιδιωτικό κέρδος. Απαιτείται γι' αυτό λαϊκή ετοιμότητα και αξιοποίηση διάφορων μορφών πάλης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε επίσης τις παρακάτω πλευρές:
1. Είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί παραπέρα ο χώρος του Σκοπευτηρίου, να μην επιτραπεί η απαξίωσή του. Σήμερα η κατάσταση που υπάρχει κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι, με ευθύνη της ίδιας πολιτικής, που διαμορφώνει τις εργασιακές σχέσεις και την έλλειψη προσωπικού στους δήμους. Είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αριθμό και ειδικότητες που θα διασφαλίζει το αίτημα αυτό. Το ζήτημα δε λύνεται με εθελοντικές δράσεις, όπως αυτές που προχωράει κατά καιρούς η δημοτική αρχή.
2. Να απαιτήσουμε να τελειώσει τώρα το ζήτημα με την απομάκρυνση της ΠΣΕ.
3. Πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το θέμα των ελεύθερων χώρων που υπάρχουν στο δήμο, με σχέδιο για να δεσμευτούν και να καλύψουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του Τριγώνου και τις ιδιοκτησίες της ΔΕΠΟΣ Α.Ε., με δεδομένη την οξύτατη ανάγκη για κατασκευή νέου Γυμνασίου στην πόλη μας.
4. Χρειάζεται να καταδικαστεί η διαδικασία κατάργησης, συγχώνευσης και αποδόμησης του ΟΣΚ.
Η κρατική περιουσία που αποπνέει οσμή κέρδους είναι σήμερα στο σφυρί.
Ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να χάνεται η γενική εικόνα που διαμορφώνεται. Το σύνολο της κρατικής περιουσίας που αποπνέει την οσμή κέρδους είναι σήμερα στο σφυρί, λιμάνια, παραλιακές ζώνες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτάσεις στο Αιγαίο και το Ιόνιο, ιδιοκτησίες των ταμείων είναι στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ ενώ προς ιδιωτικοποίηση είναι βασικοί και συγκεντρωμένοι κλάδων της παραγωγής σε ενέργεια, ύδρευση, βασικές υποδομές.
Τις εξελίξεις αυτές θα τις συναντάει η λαϊκή οικογένεια σε κάθε πτυχή της ζωής της, στην παραλία, στους δρόμους και τις συγκοινωνίες, στους λογαριασμούς από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ. Θα τις συναντάει στις εργασιακές σχέσεις, στα χωρίς τελειωμό αντιλαϊκά μέτρα, αφού η προσέλκυση επενδυτών γίνεται με "κράχτη" την ισοπέδωση των εργατικών- λαϊκών δικαιωμάτων.
Επομένως αυτό που τελικά θα διασφαλίσει το χαρακτήρα των δημόσιων εκτάσεων και του Σκοπευτηρίου, είναι η ίδια η ετοιμότητα, η οργάνωση και η πάλη όλων των εργαζόμενων, των άνεργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Η πάλη που έρχεται σε σύγκρουση με το σημερινό δρόμο ανάπτυξης και έχει στο επίκεντρο του τα κέρδη των πολυεθνικών. Η πάλη για να περάσει ο πλούτος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τον παράγουν, για να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελός τους».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου