Translate

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

«Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης: Νέα αντιλαϊκά βάρη έφερε ο «Καλλικράτης» - 902.gr



«Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης: Νέα αντιλαϊκά βάρη έφερε ο «Καλλικράτης» - 902.gr




Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε τις θέσεις της για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τα δύο χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη», καθώς και τις δικές της θέσεις και προτάσεις.
Την παρουσίαση έκαναν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικός σύμβουλος, Δευτεραίος Σάββας και η δημοτική σύμβουλος, Τρέλλη Φανή.
Στην παρουσίαση κατάγγειλαν τη Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του ΔΣ, που παραβιάζοντας απροκάλυπτα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου μετέτρεψαν την ειδική συνεδρίαση για τα πεπραγμένα σε φιέστα προβολής των θέσεων του δημάρχου.
Για το λόγο αυτό, τόνισαν, η «Λαϊκή Συσπείρωση» «δε συμμετείχε στην παρωδία που οργάνωσε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου».
Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αλεξανδρούπολης τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι «δυο χρόνια λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, στο πλαίσιο της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του "Καλλικράτη", αποδείχτηκε όπως είχαμε επισημάνει ένας ακόμα οδοστρωτήρας των αναγκών και της ζωής της λαϊκής οικογένειας.
Έφερε και φέρνει για το λαό: Νέα αύξηση φορολογίας. Μεταφορά στους Δήμους αρμοδιοτήτων του κράτους στην Εκπαίδευση (κλείσιμο και συγχώνευση σχολείων, μεταφορά μαθητών), στην Υγεία, στην Πρόνοια με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Χιλιάδες απολύσεις, νέες αντεργατικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας (προγράμματα "κοινωνικής εργασίας", προσλήψεις εποχικών κλπ.). Μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του Περιβάλλοντος και ιδιωτικοποίηση των υποδομών.
Ψεύδονται ασύστολα και καλλιεργούν αυταπάτες όσοι υποστηρίζουν πως στα πλαίσια μιας γενικής αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται στο όνομα της πλουτοκρατίας στο επίπεδο της χώρας, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή τοπική ανάπτυξη. Και μάλιστα σήμερα που η οικονομική κρίση οξύνεται και βαθαίνει. Ή ότι το πρόβλημα ήταν το Αθηνοκεντρικό μοντέλο και όχι οι καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις που το μεγάλο κεφάλαιο επενδύει σε εκείνες τις περιοχές και κλάδους όπου εξασφαλίζει το μέγιστο ποσοστό κέρδους. Καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τις αντιλαϊκές συνέπειές της, εφόσον το κουμάντο το έχει η εξουσία των μονοπωλίων».
Πρόσθεσαν επίσης ότι «η αντίληψη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει ως θεμέλιό της την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτός εξασφαλίζει το σχεδιασμό της ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αντιμετωπίζει την περιφερειακή ανισομετρία. Στηρίζεται στην εργατική και λαϊκή συμμετοχή, στον έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω.
Στη βάση αυτής της αντίληψης, της αναγκαιότητας του εργατικού - λαϊκού δρόμου ανάπτυξης προβάλλουμε και διεκδικούμε πλαίσιο στόχων πάλης σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, που απαντά στις αυξανόμενες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και στην αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων σήμερα της λαϊκής οικογένειας».
Οι βασικοί άξονες διεκδίκησης που παρουσίασαν είναι μεταξύ άλλων οι εξής:
-Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Περιφερειών και των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ.
-Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.
-Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
-Να λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσα από ένα οργανωμένο δημόσιο δίκτυο παιδικών σταθμών, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και όχι κάποιες, πλήρως στελεχωμένοι, χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και ειδικό προσωπικό.
-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
-Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, προγραμμάτων κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, ΜΚΟ. Επίσης την εξάπλωση και θεσμοθέτηση του εθελοντισμού σε ευαίσθητες κοινωνικές δομές και άλλες υπηρεσίες, που είτε δεν υπάρχει καθόλου κρατική μέριμνα, είτε καταργείται κι αυτή η στοιχειώδης.
-Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και όλου του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την τοπική διοίκηση επιχείρηση. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα του Δήμου.
-Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
-Άμεση λύση στη μεταφορά των μαθητών.
-Χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών – Αφορολόγητο πετρέλαιο σ' αυτές.
-Διεκδικούμε Έργα Υποδομής και Πόρους που κατευθύνονται για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία (π.χ. λαϊκή κατοικία, σύγχρονα σχολεία, προσχολικά κέντρα, πολιτιστικά κέντρα, προστασία από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, έντονα καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, αποκλεισμούς από χιονοπτώσεις κλπ., ρύπανση του αέρα και του εδάφους).
-Απαιτούμε την επιστροφή της παραλιακής ζώνης στο Δήμο.




http://www.902.gr/eidisi/politiki/8556/laiki-syspeirosi-alexandroypolis-nea-antilaika-vari-efere-o-kallikratis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου