Translate

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να «παραλύσουν» τα πάντα στην απεργία στις 20 Φλεβάρη - 902.gr



ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Να «παραλύσουν» τα πάντα στην απεργία στις 20 Φλεβάρη - 902.gr


Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία της 20ης Φλεβάρης, ώστε να «νεκρώσει» κάθε εργασιακός χώρος, απηύθυνε το στέλεχος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, Μιχάλης Τσιώνας, σε συνέντευξη τύπου.
Αρχικά αναφέρθηκε στο ζήτημα του κλεισίματος της «ΣΤΑΛΚΟ» και της εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας στο «Λεβεντέρη», λέγοντας πως «για ακόμα μια φορά καταρρέει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και αποδεικνύεται ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά κλείνουν τα εργοστάσια». Πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής όχι μόνο δεν εξανθρωπίζεται, αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερο».
Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 20 Φλεβάρη τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν στο περιθώριο τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ξεπερνώντας ψευτοδιλήμματα που τα καλλιεργούν αυτοί που σπέρνουν την ηττοπάθεια περί αναποτελεσματικότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Υπογράμμισε ότι το εργατικό κίνημα καλείται να διεκδικήσει όχι μόνο να μην καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και να υπογραφεί νέα.
«Με την απεργία θα πρέπει να διατρανώσουμε ότι αρνούμαστε να δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Να γίνει γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους ότι με την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης χάνεται η δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης με τον εργοδότη. Χρειάζεται να γίνει συνειδητό ότι η σύμβαση αφορά και την ασθένεια, τη σύνταξη, τα επιδόματα, ενώ πλήττεται και το κατώτερο μεροκάματο, ενώ θα ανοίξει και ο δρόμος για ατομικές συμφωνίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών».
Παράλληλα ο κ. Τσιώνας τόνισε ότι οι συνέπειες από την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης αναμένεται να είναι οδυνηρές για τους εργαζόμενους, καθώς θα γίνουν μαζικές απολύσεις παλαιοτέρων και προσλήψεις νεότερων με χαμηλότερα δικαιώματα, με την εκμετάλλευση να αυξάνεται, ενώ θα αυξηθούν και οι δαπάνες της λαϊκής οικογένειας.
Έκανε λόγο για περαιτέρω άνοδο της απλήρωτης εργασίας, γενίκευση του κατώτερου μισθού στα 586 από τα 751 ευρώ και έδωσε ένα παράδειγμα μιας τέτοιας κατάστασης αναφέροντας ότι σε σούπερ μάρκετ του Βόλου οδηγοί εργάζονται πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα, για 250 ευρώ το μήνα.
«Αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση των αγώνων, η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, η συσπείρωση τους στα σωματεία, ενώ θα πρέπει να ξεμπερδέψουν και με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό».
Κατήγγειλε την πολιτική νόμου και τάξης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που επιδεικνύει αυταρχισμό απέναντι σε όσους εργαζόμενους αντιδρούν, όπως πρόσφατα στο Μετρό, με τους ναυτεργάτες και τους αγρότες, θέλοντας να επιβάλει τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και ζήτησε συμπαράταξη όλων των εργαζομένων σε ένα κοινό μέτωπο.

Από το πόρταλ του 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου