Translate

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα στο MEGA: Το σύστημα έχει κάθε συμφέρον να μπει ο λαός στο γύψο (VIDEO)




Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και η σημερινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ υπηρετούν κάποιο σκοπό και σίγουρα έχουν πολιτική διάσταση, τόνισε ηΑλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του MEGA, «Κοινωνία ώρα ΜEGA» και στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη.
Όπως σημείωσε: «Αυτό που έχει σημασία, πέρα από το αυτονόητο να τα καταδικάσει κανείς, είναι ότι εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Δε νομίζω ότι είναι έκφραση μιας δυσαρέσκειας ή διάθεση να τιμωρήσουν κάποιον. Εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Θα ήξερα να σας πω ποιον σκοπό εξυπηρετούν αν θα ήξερα από πού ξεκινά όλο αυτό και αν είναι ένα κέντρο. Το σημερινό είναι πιο επαγγελματικό, αν καταλαβαίνω κι εγώ καλά. Δείχνει μια κλιμάκωση οπωσδήποτε. Τι εξυπηρετεί δε μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή. Σίγουρα έχει μια πολιτική διάσταση, όχι με την έννοια ότι στρέφεται σε πολιτικούς, σε κόμματα ή στον πρωθυπουργό, έχει πολιτική διάσταση από το στόχο. Και καμιά φορά, ξέρετε, ο στόχος μπορεί να μη φωτογραφίζει ακριβώς και τον σκοπό αυτής της ενέργειας».
Επαναφέρουν τη θεωρία των 2 άκρων για να μπει ο λαός στο γύψο
«Εμείς καταδικάζουμε 1000 φορές αυτές τις ενέργειες», αλλά δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την πολιτική που θέλει να τις αξιοποιήσει και να τις βάλει στο ίδιο τσουβάλι με αυτές, τη λαϊκή διαμαρτυρία και αγανάκτηση, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε δήλωσή του για την επίθεση στη ΝΔ, ζήτησε καταδίκη όλων των μορφών βίας και επανέφερε την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, «να καταδικάσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά. Αυτό περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε.
Σχολιάζοντας τη δήλωση Κεφαλογιάννη, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Άνοιξε την κονσέρβα ο κ. Κεφαλογιάννης και έβαλε για τα δύο άκρα. Εγώ θα έλεγα να ψάξει η ΝΔ να δει ποιος είναι ο σκοπός αυτών των ενεργειών. Να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Εμείς το καταδικάζουμε χίλιες φορές, σε καμία περίπτωση όμως δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την πολιτική που έχει η ΝΔ και η οποία θέλει να αξιοποιήσει αυτές τις ενέργειες που δεν ξέρουμε από πού προέρχονται, ιδιαίτερα αυτή που στρέφεται κατά της ΝΔ - αν στρέφεται - για να πάρει ένα τσουβάλι και να βάλει μέσα και τη λαϊκή διαμαρτυρία και τη λαϊκή αγανάκτηση, που καμιά φορά μπορεί να μην εκδηλώνεται με έναν οργανωμένο μελετημένο τρόπο. Ο λαός έχει και αυθόρμητες πλευρές αλλά δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτά. Ο λαός αν θα πάει, θα πάει κάτω από τα γραφεία της ΝΔ να διαμαρτυρηθεί, δεν θα κάνει τέτοιες ενέργειες. Σίγουρα, ανεξάρτητα από πού προέρχονται αυτές οι ενέργειες, αυτό που βγαίνουν και λένε όλα τα κόμματα να καταδικάσουμε γενικώς τη βία, να καταδικάσουμε την ατομική τρομοκρατία, τις βομβιστικές ενέργειες. Να τις καταδικάσουμε, αλλά εδώ ο καθένας τη βία μπορεί να την εννοήσει όπως θέλει».
Ερ: Θα παρεξηγηθείτε έτσι όπως τα λέτε.
Απ: «Δεν πειράζει, ας παρεξηγηθούμε. Βία θεωρείται η απεργία γιατί στρέφεται εναντίον των εργοδοτών, βία θεωρείται η περιφρούρηση της απεργίας …»
Ερ: Ποτέ δεν το έχουνε πει αυτό. Κανένας από αυτούς που καταδικάζουν. Βία θεωρείται να ρίχνεις πέτρες, να ρίχνεις καφέδες.
Απ: «Ξέρετε πολύ καλά ποια είναι η άποψη μας και καμιά φορά οι πολύ μαχητικές μορφές πάλης μπορεί να κρύβουν τα πιο συντηρητικά και αντιδραστικά συνθήματα. Δεν είναι ούτε η πέτρα, ούτε το γιαούρτι, το έχουμε πει χίλιες φορές. Όμως αυτή τη στιγμή βγαίνει ο κ. Κεφαλογιάννης και λέει τα άκρα».
Ερ: Εσάς τι σας πειράζει. Συμπεριλαμβάνουν εσάς;
Απ: «Πάνω απ’ όλα συμπεριλαμβάνουν και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις των ανθρώπων, που υποφέρουν απ’ αυτή την πολιτική. Δεν είναι απλά μια δήλωση. Ή ξέρει ότι αυτό προέρχεται από κάποιους ή λέει ότι θα ψάξουμε να βρούμε από πού προέρχεται. Τα καταδικάζουμε αυτά και δεν απολογούμαστε συνέχεια. Εμάς μας απασχολεί που στοχεύουν και από πού προέρχονται. Και ούτε υπολογίζουμε και ποιος υπογράφει. Μπορεί να υπάρχουν και ανόητοι και κουφιοκεφαλάκηδες που κάνουν κάποιες ενέργειες. Ανοίγει όμως ο δρόμος να γίνονται και πιο οργανωμένες ενέργειες κι εμάς μας απασχολεί. Ειλικρινά, από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, με απασχολεί. Από χθες το βράδυ ακόμα συζητούσαμε και μεταξύ μας τι γίνεται, που στοχεύουν αυτές οι ενέργειες. Μας απασχολεί πάρα πολύ το θέμα αυτό. Και ξέρω πολύ καλά ότι το να βγάλεις μια ανακοίνωση είναι υποχρέωσή σου να το κάνεις αλλά δεν λύνεις το πρόβλημα. Άρα λοιπόν, το να βγεις και να πεις τα άκρα, τα μέσα ή να πεις ότι είναι προβοκάτσια, η προβοκάτσια έχει κάποιο πολιτικό στόχο. Ό,τι θέλεις μπορείς να πεις εδώ. Επομένως ξέρουμε πολύ καλά ότι ζούμε σε ένα σύστημα και σε μια περίοδο που υπάρχει κάθε συμφέρον ο λαός να μπει στο γύψο. Δεν εννοώ δικτατορία. Μετά τα τραγικά θύματα της «Μαρφίν» οι κινητοποιήσεις έγιναν λιγότερο μαζικές, φοβήθηκε ο κόσμος. Πολλές ενέργειες είτε πραγματοποιούνται με ένα συγκεκριμένο στόχο, είτε αξιοποιούνται για τον εκφοβισμό. Οι δηλώσεις ότι καίγεται η Αθήνα δεν εξυπηρετούν. Καμιά φορά μπορεί να εξυπηρετούν αυτούς που θέλουν να σταματήσουν τις διαδηλώσεις και δεν ξέρει κανείς τι κέντρα, τι υπηρεσίες είναι. Γι’ αυτό είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις ανακοινώσεις, γιατί όταν μιλάμε για το σύστημα, μιλάμε για το σύστημα, αλλά ποιος θύλακας του συστήματος οργανώνει μια τέτοια δραστηριότητα; Δεν έχουμε δικαίωμα να τον ονοματίσουμε γιατί πρέπει να έχουμε αποδείξεις. Επομένως, τώρα να κάνεις μια δήλωση, μια γοητευτική δήλωση και μια δήλωση ηρωισμού δεν φτάνει, πρέπει να το δουν πολύ πιο σοβαρά αν τους απασχολεί το θέμα».
Ερ: Είναι ασυνήθιστη εικόνα πάντως.
Απ: «Εμάς μας απασχολεί το θέμα πολιτικά πολύ περισσότερο από τη ΝΔ που εμφανίζεται ως θύμα. Εμείς ξέρουμε το εξής πράγμα. Σήμερα έχουμε π.χ. αυξήσεις στη ΔΕΗ και δε λέω να το αφήσουμε αυτό πίσω, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι ο λαός να οργανωθεί, να αντιμετωπίσει μελετημένα και συστηματικά την παρέμβασή του, να ασκήσει πίεση να εμποδίσει τα χειρότερα. Αυτό το σύστημα έχει σαπίσει και η σαπίλα διαδίδεται παντού».
Ερ: Πάντως η σημερινή ενέργεια σε επίπεδο τεχνικό είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.
Απ: «Βεβαίως. Άρα εδώ δεν είναι τι ατάκα θα χρησιμοποιήσουν».
Αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η δικομματική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που όπως παλιότερα ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γίνεται για το φαίνεσθαι.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Αυτή η αντιπαράθεση είναι αστεία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη. Δηλαδή, τυποποιημένες ανακοινώσεις της ΝΔ, τυποποιημένες απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αστεία. Εδώ πια υπηρετείται η δικομματική αντιπαράθεση όπως ήταν παλιά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έτσι γίνεται. Η άποψη που λέει ότι όταν κάνεις κριτική στην κυβέρνηση πυροδοτείς τη βία δε στέκει. Και κριτική θα κάνω και πόλεμο θα κάνω στην κυβέρνηση».
Ερ: Ναι αλλά και εσείς κάνετε και κριτική και πόλεμο αλλά δεν τα βάζουν μαζί σας από τη ΝΔ, από την κυβέρνηση. Δεν σας έχουν πει ποτέ ότι είτε υποκινείτε, είτε χαϊδεύετε.
Απ: «Εμάς μας λένε χειρότερα. Αλλά πρέπει να σας πω το εξής. Εμείς προσέχουμε πάρα πολύ τις τοποθετήσεις μας για να μην επιτρέπουμε η αντιπαράθεση να πάρει ένα γελοίο χαρακτήρα. Από την άλλη όμως μεριά, να το ξεκαθαρίσουμε κιόλας, είναι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Πάντα η αντιπαράθεση, χρόνια τώρα, γίνονταν με έναν τρόπο που δημιουργούσε την εντύπωση ότι ανάμεσα στα προγράμματα και τις πολιτικές των κομμάτων υπάρχει ένα χάος, ενώ δεν υπάρχει. Μ’ αυτήν την έννοια λέω ότι είναι γελοία η αντιπαράθεση και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν».

Ερ: Τη λέτε γελοία γιατί είναι λάθος; Δηλαδή από τη σκοπιά του αριστερού, του κομμουνιστή, εάν κάποιος κάνει μια σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όπως λέει η ΝΔ ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι χαϊδεύει τέτοιες εκδηλώσεις βίας; Είναι λογικό, είναι σωστό; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια ευθύνη για όλα αυτά;
Απ: «Κατ’ αρχήν σφοδρή αντιπαράθεση για εμάς πρέπει να είναι στο περιεχόμενο της πολιτικής, στην πολιτική πρόταση και όχι σφοδρή αντιπαράθεση λεκτική,γιατί μέσα στη Βουλή πια έχει γίνει τι να σας πω, είναι αηδιαστική η κατάσταση».

http://www.youtube.com/watch?v=_6Q2RrZuCqo
http://www.youtube.com/watch?v=_6Q2RrZuCqo


http://www.902.gr/eidisi/politiki/6750/i-al-papariga-sto-mega-stis-800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου