Translate

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΚΑΡΙΑΣ:Εδωσε σκληρή μάχη κόντρα στο αντι-ΚΚΕ μπλοκ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΚΑΡΙΑΣ
Εδωσε σκληρή μάχη κόντρα στο αντι-ΚΚΕ μπλοκ
Το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εφοπλιστές - ιδιοκτήτες ΜΜΕ, συγκέντρωσε ποσοστό 53%. Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής
Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Σταμούλος
Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζει να βαδίζει ο ικαριώτικος λαός. Αργά το βράδυ, τα ποσοστά του β' γύρου έδειξαν να «κλείνουν» περίπου στο 47% για το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 53%.Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στ. Σταμούλο έδωσε τη μάχη του β' γύρου με αποφασιστικότητα και πείσμα. Μία μάχη από την οποία ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ηττημένος. Αυτό το μαρτυρούν το ίδιο το ποσοστό που συγκέντρωσε, αλλά και οι πρωτόγνωρες συνθήκες για το νησί, και γενικότερα, κάτω από τις οποίες δόθηκε ο προεκλογικός αγώνας.
Απέναντι στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απέναντι στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, είχαν συμμαχήσει, συγκροτώντας ξεκάθαρο αντιΚΚΕ μπλοκ, οι δυνάμεις του δικομματισμού και των αναχωμάτων του, κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Σταυρινάδη. Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι, πέρα από τις όποιες μικροδιαφορές, είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, βάρβαρης για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής. Οτι έχουν κοινό αντίπαλο, το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Ο συνδυασμός των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΑ, ειδικά στο δεύτερο γύρο και μετά τα αποτελέσματα του πρώτου, επιτέθηκε με μανία σε βάρος του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιστρατεύοντας όλα τα γνωστά «βρώμικα» όπλα. Συκοφαντίες, λάσπη σε βάρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του αγωνιστικού συνδυασμού και του υποψήφιου δημάρχου, ψευτιές, τάξιμο παντού. Στο «πλευρό» του είχε τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, τους ίδιους τους εφοπλιστές, όπως ο Σπανός και ο Αλαφούζος, που έκαναν απροκάλυπτη παρέμβαση. Ενώ, σε διατεταγμένη αποστολή, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος γύριζε στα χωριά δηλώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει δήθεν τον «αντιμνημονιακό» Σταμούλο, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για υπόγεια συνδιαλλαγή του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Τα ίδια ακριβώς αναμασούσε και ο Χρ. Σταυρινάδης, σε περιοδείες του στην Ικαρία αλλά και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αγώνας που έδωσε στην Ικαρία η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο ήταν παλικαρίσιος, ενώ ο τρόπος δουλειάς ήταν υποδειγματικός. Διευρυμένες μαζικές συσκέψεις σε όλα τα χωριά, συσκέψεις σε σπίτια, κατά τόπους συγκεντρώσεις σε πλατείες σε καφενεία, σχεδιασμός με χαρτί και μολύβι. Εδωσε τη μάχη με όπλα την πολιτική του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο τι αναμένεται με τον «Καλλικράτη», τις αιτίες της κρίσης, ενώ αναδείχθηκε ποια είναι η διέξοδος, ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο να διαψευστούν οι προσδοκίες της «συμμαχίας» της οποίας τα επιτελεία διέδιδαν ότι θα ξεμπερδέψουν από τον πρώτο γύρο με ποσοστά πάνω από το 60%. Ωστόσο, τελικά προηγήθηκαν με 81 ψήφους και ποσοστό, πάντα σε ό,τι αφορά τον α' γύρο, περίπου 45%.
Η δήλωση του Στ. Σταμούλου
«Δώσαμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Τον συνδέσαμε με την ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργεί στους Ικαριώτες η αντιλαϊκή πολιτική. Το ποσοστό γύρω στο 47%, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται μέχρι τώρα για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ήττα. Είναι γνωστό ότι ο αντίπαλός μας σε αυτή τη μάχη ήταν συνολικά τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τα οποία είχαν κατεβάσει κοινό συνδυασμό. Επειδή αυτοσκοπός μας δεν ήταν ο δήμος, αλλά η οργάνωση της πάλης των Ικαριωτών για να αντιμετωπίσουν, μαζί με όλο το λαό της χώρας, την αντιλαϊκή πολιτική, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και από αυτήν τη θέση, να βρισκόμαστε μπροστά στους μεγάλους αγώνες που μας περιμένουν, να αντιστεκόμαστε στα όσα δεινά θα έρθουν με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", να παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχώς γίνεται επιθετικότερη. Χαιρετίζουμε τους Ικαριώτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και δηλώνουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5950018&publDate=15/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου